Mikropis namestil prve samopostrežne blagajne pri največjem trgovskem podjetju v Južni Koreji E-Mart

Žalec, 5. 3. 2018 – Družba Mikropis je v Seulu v Južni Koreji v letu 2018 pričela z nameščanjem samopostrežnih blagajn v hipermarkete največje tamkajšnje trgovske družbe E-Mart. V prvih mesecih letošnjega leta so bile samopostrežne blagajne nameščene v prvih treh hipermarketih. Južnokorejski kupci jih že uspešno in množično uporabljajo. Pri tem v Mikropisu sodelujejo z dolgoletnim partnerjem IBM-Toshibo, ki omogoča nadaljno širitev sodelovanja v Južni Koreji in drugih državah v Aziji.

Največje južnokorejsko trgovsko podjetje E-Mart, ki ima 160 trgovin in ustvari preko 12 milijard dolarjev prometa letno, s tem odpira vrata novemu načinu nakupovanja, ki je v Sloveniji tudi s pomočjo Mikropisa že dobro uveljavljeno. Samopostrežne blagajne so v Mikropisu prilagodili potrebam južnokorejskega naročnika in omogočili, da kupci lahko preko njih izvajajo nakupe, uporabljajo kupone, kartice zvezstobe, brezgotovinska plačila, ipd. Lokalizirali so jih v korejski jezik, poleg korejščine pa je za kupce na voljo še angleščina in kitajščina.

Mikropis pri tem sodeluje s svojim dolgoletnim partnerjem IBM-Toshibo, ki ima vstop na južnokorejski trg in celotno regijo daljnega vzhoda kot del dolgoročne strategije.

Janez Uplaznik, direktor Mikropisa, je ob vstopu na korejski trg  povedal: »Rešitve za trgovce so ena najpomembnejših dejavnosti Mikropisa. S svojim znanjem smo vrsto let razvijali prepoznavne produkte na domačem trgu in v nam bližnjih državah, ki jih kupci danes uspešno uporabljajo. Zadnja leta vstopamo tudi na globalni trg – po Kitajski v lanskem letu smo od letos s samopostrežnimi blagajnami prisotni tudi v Južni Koreji. Dolgoletno zaupanje tako velikih partnerjev, kot je IBM – Toshiba, nam je odprlo vrata k eni največjih trgovskih družb na svetu. V Mikropisu smo močno usmerjeni v to, da prisotnost na azijskih trgih razvijamo tudi v prihodnje.«

O družbi Mikropis Holding d.o.o.

Mikropis Holding iz Žalca s povezanimi podjetji že okrog 30 let ponuja celovite informacijske rešitve na področju trgovine, gostinstva, logistike, bančništva, zavarovalništva, turizma, proizvodnje, upravljanja s človeškimi viri in financ. Med njihovimi najbolj prepoznavnimi produkti so samopostrežne blagajne v trgovinah, blagajne z zasloni na dotik v trgovinah in gostinskih lokalih, storitve mobilnega plačevanja, marketinga in obveščanja ter storitve mobilnih programov zvestobe, spletnih strani in aplikacij. Skupaj z Razvojnim centrom IKTS Žalec razvija tudi rešitev 24alife.

Mikropis Holding je s svojimi povezanimi družbami danes prisoten na številnih mednarodnih trgih, med njimi tudi v ZDA, Združenih arabskih emiratih, Indiji in na Kitajskem.