gitex dso techtalk innovation in retail

G. Stane Baša na DSO TechTalk o inovacijah v trgovini

Udeležba ekipe MBS Retail na 36. Gitex-u nam ni prinesla le simpatične stojnice za predstavitev naših rešitev, temveč tudi nastop našega predstavnika na enem od DSO TechTalk. Natančneje, naš sodelavec g. Stane Baša je bil prvi izmed govorcev tehnološke debate na temo inovacij in je kot naš specialist za trgovino govoril o inovacijah s prav tega področja.

Predstavitev inovacij v trgovini na DSO TechTalk

Vsako leto na tednu tehnologij Gitex DSOA (Dubai Silicon Oasis Authorities) izbrerejo različne tehnološke teme, ki jih vključijo v vnaprej določene sklope tehnoloških govorov. Letos so se odločili za sledeče:

  • inovacije,
  • internetna varnost,
  • oblak in
  • pametno mesto.

Med vsemi, ki so se prijavili kot govorci o tehnoloških temah, se je g. Baša uspelo uvrstiti med 20 najboljših. Svoje bogato znanje s področja inovacij v trgovini je na hitro povzel z naslednjimi besedami:

“Trgovinska industrija je v zadnjem času na udaru različnih vplivov digitalij na nakupovalno izkušnjo, velike sodobne konkurece in prihoda novih hitro razvijajočih se tehnologij. Kupcem lahko ostanemo zanimivi, le če jim ponudimo nemoteno nakupovalno iskušnjo. Če natančno preučimo, kaj, kje in kako moti našo komunikacijo s kupci, lahko na podlagi ugotovitev uspešno investiramo v razvoj tehnologije. V predstavitvi sem izpostavil običajne ‘motilce’ in prikazal kako konkretni primeri rešitev, ki jih vključuje tudi MBS Retail Paket (samostojno plačevanje, samostojno nakupovanje, zberi in kupi, mobilna plačila, logistika v trgovini …), lahko pomagajo trgovcem, ki se srečujejo z izzivi nove nakupovalne sfere.”

Še vedno se lahko dobimo na Gitex-u!

Debat o inovacijah v trgovini nikoli ne zmanjka. Vas zanima še več o temi predstavljeni v tehnološkem govoru DSO TechTalk? Naš urnik srečanj ima še vedno nekaj prostih terminov in še vedno se lahko dobimo na 36. tehnološkem tednu Gitex. Za dogovor o našem sestanku in pogovoru na elitni lokaciji v Zabeel Hall Z-B20 nam pišite na gitex@mikropisme.ae. Veselimo se srečanja z vami!